maandag 9 oktober 2017

No satisfaction van Chris van Esterik

No satisfactionIn het kader van de maand van de geschiedenis was Chris van Esterik uitgenodigd op het TBL. Geboren in het dorpje Ingen bij Tiel in 1949 Als zoon van  een cafebaas.
Chris van Esterik is een Nederlandse journalist en schrijver. Na zijn middelbareschooltijd op het Stedelijk Gymnasium van Tiel trok hij op twintigjarige leeftijd naar Amsterdam om politicologie te studeren aan de Universiteit van Amsterdam

Een jongen van het dorpNo satisfaction is een persoonlijk verhaal over een tijd waarin oude waarden verdwenen en de lagere klasse toegang kreeg tot het symbool van de oude elite, het gymnasium.
Het is begin jaren zestig. Schoorvoetend bestijgt een groep leerlingen, geboren tijdens de babyboom, de deftige trappen van het Stedelijk Gymnasium in Tiel. Als dochter van een loonwerker, zoon van een kroegbaas ? de auteur ? of kind van een arbeider in de jamfabriek van Flipjes Tiel zitten ze aanvankelijk wat onwennig in de klas. Ze zijn niet afkomstig uit de traditionele kweekvijver van de school, de notabelen van de stad en omstreken. Buiten woeden de jaren zestig met popmuziek, spijkerbroek en weelderige haardos. Binnen houdt een geharnaste, conservatieve rector met ijzeren hand succesvol de nieuwe tijd buiten de deur.

Trilogie over het leven van de schrijver. zestiger en zeventiger jaren  en vertelt de geschiedenis van Nederland in die tij. Deel 1. Een jongen van het dorp.
Deel 2. No satisfaction hoe we werden wie we zijn.
Deel 3. Jongens waren we.


Geen opmerkingen: