zondag 12 augustus 2018

De weg kwijt van Rein Akkermans

Afbeeldingsresultaat voor rein akkermansRein Akkermans was docent aan het Mondriaancollege in Oss. Dit is zijn tweede roman na zijn pensionering.

Een 17 jarig meisje Anne van Tongeren neemt na het vliegtuigongeluk waarbij haar beide ouders omkomen de zorg op zich van haar twee jongere broers., Chris en Tommy. Ze wil overleven en heeft geen tijd voor verdriet en om aan zichzelf te werken.
Net als haar vader kan ze heel goed golfen. Na haar  summa cum laude afstuderen in de rechten gaat ze verder met haar golfcarriere. Ze  heeft een relatie met George die haar assisteert.  Op aanraden van haar broer neemt ze deel aan een kookwedstrijd. Ook George kan goed koken en is naast haar partner ook haar rivaal in koken. Als de relatie over is en Anne door een blessure niet meer kan golfen onder druk van Christ wordt gezet is ze letterlijk en figuurlijk de weg kwijt en raakt van de weg in Toscane na de kookwedstrijd met dodelijke afloop. Het hele boek speelt in de omgeving van Nijmegen en Wijchen en dat is wel mooi als  je deze straten en herkenningpunten weet omdat je daar vandaan komt.

Geen opmerkingen: