woensdag 22 augustus 2018

Becks laatste zomer van Benedict Wells

Afbeeldingsresultaat voor becks laatste zomer van benedict wellsNa het succes van het einde van de eenzaamheid is dit eerder verschenen boek, het debuut van de 23 jarige schrijver opnieuw in de belangstelling gekomen.
In dit boek neemt de 37 jarige docent Beck die  tegen zijn zin  docent is en eigenlijk liever in de muziek was doorgegaan een  typische leerling Rauli in bescherming en gaat hem begeleiden omdat hij heel goed teksten en muziek kan maken .Maar wat Beck wil komt niet uit. Hij besluit  uit het onderwijs te stappen en vestigt zich in het buitenland. Na jarenlange afwezigheid bezoekt zijn leerling hem daar en wederom wordt hij teleurgesteld. Prachtig beschreven met filosofische teksten over het leven.
Je vóelt gewoon hoe moeilijk Robert Beck het heeft met het feit dat zijn droom, carrière in de muziek, niet in vervulling is gegaan. De relatie met Rauli is ingewikkeld, maar in zekere zin ook mooi en bijzonder.
Er breekt een zomer aan waarin alles mogelijk lijkt – en alles op het spel staat. De zoektocht naar een label verloopt anders dan verwacht, Becks relatie met de studente Lara hangt aan een zijden draadje en zijn beste vriend, de Duits-Afrikaanse Charlie, trekt op magische wijze problemen aan. Alle personages zijn op weg om zichzelf te ontdekken en dat pakt niet altijd zo uit als ze hadden gedacht. Uiteindelijk moet Beck beslissen hoeveel hij werkelijk voor zijn vrijheid overheeft.

Afbeeldingsresultaat voor benedict wellsDe jonge Duits-Zwitserse schrijver Benedict Wells (1984) evenaart de jonge John Irving met Het einde van de eenzaamheid. Zijn roman over drie familieleden raakt de lezer voluit.

Geen opmerkingen: