dinsdag 10 november 2015

Verrukkelijk! van Ruth Reichl


Billie Breslin vertrekt naar New York om te gaan werken bij het topblad Delicious! Ze ontmoet er kleurrijke figuren als Jake Newberry, hoofdredacteur, Sammy die de hele wereld over reist, Thursday een geweldige kokkin. Langzaam leer je met haar de foodie hotspots in New York kennen met hun opvallende eigenaars.
Billie heeft een gave: ze weet precies welke ingrediënten er in een gerecht zitten, en wat er nog ontbreekt. Toch raakt ze in paniek als ze zelf moet koken.Waarom kookt ze niet (meer)?
Waarom schrijft ze haar zus Genie maar keert ze al twee jaar niet meer naar huis terug?
Dan wordt Delicious opgeheven. Billie blijft als enige over om de klanten te helpen bij hun vragen over de recepten van het blad. Tijdens haar laatste maanden ontdekt ze een geheime kamer in het oude pand.
En de brieven die een twaalfjarig meisje, Lulu Swan, in de Tweede Wereldoorlog schreef aan topkok James Beard.
Billie gaat op zoek naar Lulu Swan. Zou ze nog leven? En kan ze op die manier het blad nog redden?

In deze tijd met al zijn kookprogramma's is dit een heerlijk meeslepend culinair verhaal. Je proeft de kazen, kruiden en gerechten. Struint mee met Billie door New York, op zoek naar de meest bijzondere winkeltjes en heerlijke producten. Leeft mee met haar zoektocht naar Lulu, haar relatie met haar zusje - die pas veel later duidelijk wordt.
Persoonlijk heb ik genoten van dit verhaal.
(rv)

Ruth Reichl


Foto van Ruth ReichlRuth Reichl is de auteur van vier New York Times-bestseller-memoires Garlic and Sapphires, For You Mom, Finally, Comfort Me with Apples en Tender at the Bone. Ze is hoofdredacteur geweest van het tijdschrift Gourmet en daarvoor was ze restaurantcriticus voor The New York Times en de Los Angeles Times. www.ruthreichl.com

Auteur: Ruth Reichl
Titel: Verrukkelijk
Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers
Blz.: 432
ISBN: 978-90-229-6055-4

Geen opmerkingen: