zaterdag 25 augustus 2018

Kruip nooit achter een geranium van Barbara Beukering

Kruip nooit achter een geraniumAfbeeldingsresultaat voor barbara beukeringBarbara van Beukering (l966) is een Nederlands journaliste. Van Beukering volgde na het behalen van haar gymnasiumdiploma de School voor de Journalistiek in Utrecht. Daarna werkte ze bij de TROS-televisie als verslaggever van TROS Kieskeurig en Aktua Geld

De schrijfster van dit boek werd 50 en zij ging zich bezig houden met de ouderen.
In dit boek heeft zij gesprekken met fitte bekende zeventigers en vraagt aan hen hoe ze gezond, sociaal, geestig geliefd slim en mooi oud kunnen worden.
Al deze dames  geven op humoristische wijze adviezen en anekdotes. 


Met anekdotes en adviezen van: Hedy d'Ancona, Marjan Berk, Noraly Beyer, Ireen van Ditshuyzen, Coot van Doesburgh, Annemarie Jorritsma, Neelie Kroes, Ans Markus, Nelleke Noordervliet, Annemarie Oster, Jacquelien de Savornin Lohman, Wouke van Scherrenburg, Gerdi Verbeet en Olga Zuiderhoek.

De schrijfster vergelijkt het oud worden  haar eigen familieleden, opa's oma's ouders tegen dat van bovenstaande  dames. Natuurlijk is het oud worden van de gemiddelde Nederlandse anders  dan van de dames uit de grachtengordel. Leuk boeiend boek dat je met een glimlach moet lezen en je eigen conclusies uit moet trekken.  Zie ook het filmpje.

Geen opmerkingen: