zondag 29 oktober 2017

De gewone man van Jos Palm

Afbeeldingsresultaat voor de gewone man van Jos PalmenBeknopte wereldgeschiedenis vanaf Adam en Eva. En hoe heeft de gewone mens de geschiedenis ervaren en hoe is hij daarmee omgegaan.
Door de eeuwen heen verandert de man, hij bekijkt de wereld om zich heen en speelt erop in. Er staan ook een aantal afbeeldingen in het verhaal die dit illustreren.
De manier van schrijven is heel bijzonder, hij schrijft dit verhaal alsof hij de verteller is, en dat terwijl hij ook een gewone man is die nieuwsgierig werd naar zijn eigen soort.
Afbeeldingsresultaat voor jos palmBoek dat geschikt is voor historici. Het is voorzien van zwartwit illustraties. Het is een boek om af en toe een hoofdstuk uit  te lezen en dan weer weg te leggen en de informatie tot je te laten komen.
Geschikt voor leesclubs die studieboeken bespreken.

Jos Palm (Zeddam, 1956) is een Nederlands journalist, historicus en radiopresentator.
Palm voltooide de lerarenopleiding geschiedenis.
Hij werkt onder meer voor het radioprogramma OVT, het geschiedenisprogramma van de VPRO-radio. Palm was oprichter en in de beginperiode ook hoofdredacteur van het Historisch Nieuwsblad. Eind jaren negentig werkte hij voor het Leids universiteitsblad Mare. Palm schrijft ook voor Trouw en de Groene Amsterdammer.
Van zijn hand verschenen onder andere: De vergeten geschiedenis van Nederland, Oerend hard over de muzikant Ben Jolink en het boek Moederkerk, de ondergang van rooms Nederland. In dat boek wordt via een persoonlijke familiegeschiedenis de Werdegang van de katholieke kerk in Nederland in de tweede helft van de 20e eeuw aanschouwelijk gemaakt.
Palm was een aantal jaren zeer actief bij de toen nog revolutionaire SP.

Geen opmerkingen: