maandag 27 februari 2017

Weesmeisje nr.8 van Kim van Alkemade

Afbeeldingsresultaat voor weesmeisje nr8Afbeeldingsresultaat voor kim van alkemade"Uit de familie geschiedenis die leidde me naar musea en archieven, aan het onderzoek dat leidde tot persoonlijke herinneringen, dat zijn de echte verhalen die me ge├»nspireerd om Orphan # 8 te schrijven."  Kim van Alkemade.
De vader van Kim van Alkemade kwam uit Nederland. Zij studeerde Engelse taal en letterkunde. Delen van dit boek zijn gebaseerd op de geschiedenis van haar grootvader. 

Door tragische familiegebeurtenissen komt de 4 jarige Rachel Rabinowitz in het Joods weeshuis in New York terecht. Daar ondergaat ze medische experimenten die haar haar hele leven blijven achtervolgen.

Als volwassen vrouw ze is inmiddels verpleegster in een tehuis moet ze de vrouw dokter Solomon die de experimenten bij haar heeft verricht verzorgen in haar laatste dagen.Krijgt zij excuus aangeboden of helpt zij haar ?

Fictieve roman gebaseerd op echte gebeurtenissen, boeit van begin tot het einde en je kunt je goed verplaatsen in het leven van Rachel.
 

Geen opmerkingen: