donderdag 23 juli 2015

Het meisje in de trein van Paula Hawkins

Paula Hawkins author of The Girl on the TrainHet meisje in de treinPaula Hawkins worked as a journalist for fifteen years before turning her hand to fiction. She lives in London. The Girl on the Train is her first thriller. It is being published all over the world and has been optioned by Dreamworks.Rachel reist elke dag met de trein. Ze is gescheiden en woont bij een vriendin in.
Zij  doet net alsof ze elke dag naar haar werk reist met de trein. In werkelijkheid is ze ontslagen en brengt ze de tijd door in de bibliotheek. Ze reist elke dag hetzelfde traject en ze ziet elke dag hetzelfde stel waar ze een verhaal omheen verzint. Dan op een dag verdwijnt deze vrouw genaamd  Megan.
En dan blijkt in deze thriller dat zowel de ex van Rachel als zijzelf niet vrijuit gaan. Blijft tot het laatste toe spannend. De thriller van zomer 2015!
Gesprek met de schrijfster bij Adriaan van Dis. 
Biblionrecensie: Rachel is na haar scheiding depressief en aan de drank. Ze woont op kamers bij een vriendin in Ashbury. Ze heeft geen werk, maar de treinreis van Ashbury naar Londen vindt ze prettig dus forenst ze iedere dag heen en weer. Iedere dag stopt de trein voor een rood sein bij een rijtje leuke huizen in een Londense buitenwijk en vanuit de trein volgt Rachel in een van die huizen het leven van wat ze een droomechtpaar noemt, een knap, romantisch stel. Ze heeft er hele fantasie├źn bij. Een paar huizen verwijderd van haar droomechtpaar woont haar ex-man met zijn nieuwe vrouw Anna. Geleidelijk aan, heen en weer springend in de tijd, ontrolt deze verrassende thriller zich in drie verhaallijnen: die van Rachel, die van Megan, de vrouw van Rachels droomechtpaar, en die van Anna, de nieuwe vrouw van Rachels ex. Rachel zakt steeds verder af in de drank en verloedering en op een dag verdwijnt Megan spoorloos. En Rachel heeft een keer iets merkwaardigs gezien bij haar droomechtpaar... Dit thrillerdebuut is zeer spannend en goed geschreven, de suspense wordt mooi geleidelijk opgebouwd, de plot is origineel, het einde verrassend, maar geen van de personages wekt veel sympathie op. Kreeg enthousiaste recensies in de Engelstalige pers..
Auteur: Paula Hawkins
Titel: Het meisje in de trein
Uitgeverij: Bruna
Jaar van Uitgave: 2015
blz: 357
Isbn: 9789400503885 (ms)

Geen opmerkingen: