donderdag 23 juli 2015

De engel en de adelaar van Bettina Drion en Hans van den Pol

De engel en de adelaar
Biografie op haar website: Bettina Drion (1968) schrijft fictie, non-fictie en korte verhalen.
Na haar debuut Een doodgewone week in 2008 verscheen de roman Porselein (2011), gebaseerd op het oorlogsgeheim uit haar familie: haar grootvader bleek een NSB’er te zijn die op 3 mei 1945 werd geëxecuteerd in Kamp Vught. In Scherven (2013), geeft zij nazaten van foute Nederlanders het woord over hun familieleden. Haar nieuwste roman De engel en de adelaar, die op 10 april 2015 in de boekhandel ligt en in september de tweede druk verscheen, is gebaseerd op een een oorlogsgeschiedenis die zich in haar huis in Zaandam heeft afgespeeld. Zij schreef deze roman samen met schrijver Hans van den Pol, die betrokken was bij een documentaire over deze geschiedenis. Het is een filmische oorlogsroman en een schureliefdesverhaal ineen..Het is een filmische oorlogsroman en een schurend liefdesverhaal ineen.

Lezers over haar schrijfstijl: Bettina roert graag onderwerpen aan die een ander liever uit de weg gaat. Haar toon is licht en ironisch en haar dialogen zijn scherp en levendig.
Naast het schrijven geeft zij schrijfles aan volwassenen en aan kinderen van de middelbare school, en organiseert zij workshops “Verhalen verzinnen" voor basisscholen. Ook geeft zij regelmatig lezingen en boekbesprekingen over de achtergronden van haar boeken.

Hans van den Pol (Amsterdam, 1967) is schrijver en communicatieadviseur. Hij is auteur bij Uitgeverij Marmer, bestuurslid van het Stedelijk 4 en 5 mei Comité Zaanstad en voorzitter van Moer-Staal, de stichting van De Kift, een Nederlandse band met wortels in de punk en de fanfare en een sterke hang naar literatuur en theater. Verder was hij betrokken bij een aantal oorlogsdocumentaires.
Mooi oorlogsboek. Fictie  gebaseerd op ware gebeurtenissen. Met De engel en de adelaar componeerde het schrijversduo Bettina Drion en Hans van den Pol een filmische oorlogsroman en  liefdesverhaal ineen. Het boek is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over een onmogelijke liefde tussen een Joodse vrouw en een ss-officier in Mechelen tijdens WO II. Na de oorlog keren beiden weer terug naar hun eigen man (in Nederland) en vrouw (in Oostenrijk) Twintig jaar later ontmoeten ze elkaar weer in Oostenrijk en dit heeft voor beiden verregaande gevolgen. Echt een boek dat verfilmd kan worden. Lezers die haar naam was Sarah mooi vonden  zullen dit boek ook waarderen. Het vorige boek van Bettina Drion Porselein kreeg ook veel goede kritieken.
De engel en de adelaar heeft een eigen facebookpagina
Hierop is te lezen dat Max Waas (oom Ben in de roman) begin november op 95 jarige leeftijd is overleden. Hij heeft een belangrijke rol bij de totstandkoming van dit boek gespeeld. Hij heeft  zijn levensverhaal en dat van zijn zus aan Betty en Hans verteld.

Auteurs: Bettina Drion en Hans van den Pol
Titel: De engel en de adelaar
uitgeverij:Marmer
Jaar van uitgave: 2015
Blz:312
Isbn:9789460681806(ms)

Geen opmerkingen: