vrijdag 17 juli 2015

Een slag in het donker door Sam Hepburn

Joes moeder is onder verdachte omstandigheden overleden. Een auto-ongeluk. De dader is doorgereden. Wie is de man die naast haar in de auto zat? Joe wordt geplaatst bij zijn oom en tante. Tante Doreen is daar absoluut niet van gecharmeerd, en doet er alles aan zijn verblijf zo kort mogelijk te maken. Ze slaagt daar in als Joe Yuri ontmoet, een zwerver die zich heeft verstopt in de nabijgelegen villa Elysium. Yuri verplicht Joe hem te helpen, anders zal hij Joe's hond Oz doden. Joe stemt erin toe.

Later bezorgt de politie de spullen van zowel Sadie Slattery, als van Ivo Lincoln, de journalist, bij Joe. Hij neemt contact op met de vader van Ivo, professor Lincoln. Samen met de vader van Ivo, professor Lincoln begint Joe zijn zoektocht. In eerste instantie leveren hun vragen geen antwoorden, maar eerder meer vragen op:

Waar ligt de link met Oekraïne en Sadie? Waarom komt de filmster Norma Craig terug naar Elysium. Haar verloofde heeft daar immers de huishoudster vermoord? Welke link heeft Yuri met Norma maar ook met de Aasgier? Waarom zat Sadie Slattery bij de journalist Ivo Lincoln in de auto toen ze het auto-ongeluk kreeg? Wat hebben zij allemaal te maken met de Oekraïense maffia? Wie is de Aasgier, en waarom helpt de Russische Nina Joe bij zijn zoektocht?

Sam Hepburn werkt al meer dan 25 jaar bij de BBC en woont in Londen met haar man en drie kinderen.Niet alleen geschikt voor Young Adult maar voor iedereen die van een spannend avontuur houdt, dat goed in elkaar zit. Heerlijke ontspanning, en niet alleen voor in de vakantiekoffer.

Auteur: Sam Hepburn
Titel: Een slag in het donker
Uitgeverij: Chicken House
Jaar van uitgave: 2014
Blz: 271
Isbn: 9789044345247 (rv)

Geen opmerkingen: