woensdag 9 juli 2014

Incendio van Tess Gerritsen

Tussendoor dit kleine spannende boek dat je als geschenk kreeg in juni tijdens de maand van het spannende boek uitgelezen van Tess Gerritsen In juni maakte deze schrijfster een tournee door Nederland.
Gerritsen is van Chinese afkomst (Gerritsen is de naam van haar Nederlands-Amerikaanse echtgenoot, volgens haar eigen blog) maar woont al haar hele leven in Amerika. Ze studeerde aan de Stanford-universiteit en behaalde daar in 1979 haar basisartsdiploma. Daarna werkte ze nog aan de Universiteit van Californië in San Francisco, waar ze haar M.D. haalde. Na specialisatie werkte ze op Hawaï als interniste.
Ook haar man is arts. Toen ze in verwachting raakte van haar eerste kind gaf ze haar artsenwerk op. Na de geboorte van hun tweede kind heeft ze zich met haar man en twee kinderen gevestigd in Maine. Hierna begon ze met het schrijven van fictie. Aanvankelijk schreef ze alleen maar romantische thrillers. Haar debuut Call After Midnight werd gepubliceerd in 1987 en werd gevolgd door acht andere romantische thrillers. Ook schreef ze het filmscript Adrift, dat in 1993 genomineerd werd als "CBS Movie of the Week. Toen haar eerste medische thriller Harvest (1996) een groot succes werd, heeft ze zich alleen nog maar toegespitst op medische thrillers.
Inhoud van dit boek:
Violiste Julia keert terug uit Italië waar ze in een antiquariaat een bijzonder muziekstuk heeft gevonden. Als ze voor het eerst de noten speelt, lijkt ze de grip op de muziek te verliezen. Nadat ze uit haar trance is bijgekomen, ziet ze haar dochtertje, besmeurd met bloed en de kat ligt dood op het terras. Een poosje later gebeurt iets dergelijks opnieuw en dan legt ze verband tussen de gewelddadige aanval van haar dochtertje en de kwade krachten van het muziekstuk. Ze reist naar Venetië om de oorsprong van het muziekstuk te onderzoeken en komt op het spoor van de componist. Aan alles kun je merken dat de schrijfster een medische achtergrond heeft. Als zo'n boek bij de lezer in de smaak valt worden de andere titels van haar ook meer geleend. Dus deze actie werkt.
Auteur: Tess Gerritsen
Titel: Incendio
Uitgeverij: CPNB
Jaar van uitgave: 2014
Blz; 95
Isbn: 9789059652453 (ms)

Geen opmerkingen: