dinsdag 22 juli 2014

In zijn nabijheid van Nico Dijkshoorn

Antoinette las dit boek ook. Hierbij haar visie:
In dit boek draait het alleen maar om Wim, en dat vindt Wim zelf heel normaal.
Wim is een goed uitziende schrijver/dichter  die met niets en niemand rekening houdt.
Ze noemen hem ook Wim Beest, hij slaat dingen stuk als hij wordt uitgenodigd voor een tv programma en beledigd mensen(die het soms verdienen) aan de lopende band.
Hij verslindt vrouwen als een hongerig beest, en al die vrouwen trappen er keer op keer in.
Want al is Wim niet goed in bed, hij heeft Charisma. Dus alle vrouwen willen graag met Wim gezien worden, kost wat kost.
Als Wim zijn moeder nodig heeft weet hij haar te vinden, en anders vergeet hij haar.
Met Wim gaat t goed, heel goed totdat er iets heftigs gebeurd.

Het boek wordt verteld door de verschillende vrouwen die Wim hebben gekend en door zijn moeder.
Het boek leest makkelijk weg , en de lezer zit er op te wachten tot er weer iets raars of absurds gebeurd.Een heel ander verhaal  als "Nooit ziek geweest" maar wel weer met die geweldige humor van Nico Dijkshoorn. (ap)In zijn nabijheid vertellen vrouwen over Wim, een dichter. Wim is een dichter die anders is dan andere dichters . Hij vernielt dingen, geeft lezingen waarbij het altijd misgaat, vrouwen adoreren hem en  zijn minnaressen laat hij in de steek. Elk hoofdstuk wordt geschreven vanuit een vrouw die met Wim te maken heeft gehad, zijn moeder, zijn vriendinnen, minnaressen en via die vrouwen krijgen we een chronologisch overzicht o van het leven van Wim als kind, als dichter en als terminale patient.
Een van die lezingen van Wim speelt zich af in de bibliotheek van Weert  p.58. Heel veel herkenbaar  als jezelf in een bibliotheek werkt. Humoristisch boek dat makkelijk weg leest.

Deze roman is in uiterst korte zinnen geschreven; schijnbaar naïef vindt de reconstructie voortgang. Een eenvoudige, maar zeker effectieve roman. Normale druk . (Biblion recensie)

Luister ook naar het lied Niemandsverdriet dat in dit boek een rol speelt.

.


Titelblok: In zijn nabijheid : roman / Nico Dijkshoorn
Uitgave: Amsterdam : Uitgeverij Atlas Contact, [2014]
Collatie: 214 pagina's ; 20 cm

 Isbn: 9789025442903 (ms) 

Geen opmerkingen: