vrijdag 7 april 2017

Nederland rond in 80 dagen van Dolf Cantrijn

Geïnspireerd door Phileas Fogg in Jules Vernes ‘Reis om de wereld in 80 dagen’ vatte wandelaar en fotograaf Dolph Cantrijn het idee op om Nederland rond te wandelen in 80 dagen.
Cantrijn vertrok  in de zomer van 2015 vanaf de grensovergang bij Poppel, om daar exact 80 dagen later weer te arriveren.
Zijn belevenissen en de verhalen van mensen die hij onderweg ontmoette en de ontmoetingen met grensbewoners bij wie hij logeerde, legde hij vlot en levendig vast in dit fraai geïllustreerde wandeldagboek.
De verhalen gaan over smokkel- en juttersavonturen, over de Dodendraad en over vervallen grenskantoren.

De route zelf is in dit dagboek niet uitgewerkt. Daarvoor zijn routekaartjes van elke etappe en GPS-tracks te downloaden via www.volgdolph.nl en via de website van uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Deze uitgeverij ontving in 2016 de Gouden Wandelschoen voor de gegarandeerde hoge kwaliteit van alle tot dan toe uitgegeven wandelgidsen. Inspirerend en uniek wandeldagboek.

Veel Nederlanders zijn fantatieke wandelaars, en ook in de bibliotheek vindt je boeken met wandelroutes uit allerlei landen.
Wil je graag  inspiratie opdoen, kijk dan zeker ook op de websites:


www.toerismeoss.nl
www.wandel.nl
www.wandelzoekpagina.nl

Geen opmerkingen: