zondag 16 april 2017

Makkelijk leven van Herman Koch

Boekenweekgeschenk van 2017. In dit boek wordt de zelfhulpgoeroe op de korrel genomen. Tom Sanders is een gevierd schrijver van zelfhulpboeken en hij leidt een gelukkig leven met Julia en twee volwassen zonen, van wie de jongste, Stefan, zijn oogappel is. Tijdens een verjaardagsfeestje voor Julia staat hun schoondochter Hanna - op wie Tom en Julia niet dol zijn - opeens voor de deur. Snikkend vertelt ze dat ze door Stefan is geslagen en dat dat niet de eerste keer is. Moet Tom zijn lievelingszoon Stefan aanspreken op zijn gedrag?
. De zelfhulpgoeroe die altijd zijn woordje klaar heeft om anderen te vertellen hoe dat moet, leven, is niet in staat zichzelf te helpen als het maar eventjes mis gaat.
Op p.94 eindigt Koch met 11 richtlijnen voor zelfhulp.Herman Koch (1953) is bekend als televisiemaker (Jiskefet) en romanschrijver. Hij beleefde zijn grote doorbraak naar een breder publiek met Het diner (550.000 exemplaren verkocht), dat werd bekroond met de NS Publieksprijs 2009 en in zeventien landen is verschenen. De roman is bewerkt voor toneel en er zijn voorbereidingen gaande voor een verfilming. Van Kochs nieuwste roman Zomerhuis met zwembad zijn inmiddels 250.000 exemplaren verkocht.


Geen opmerkingen: