dinsdag 25 april 2017

Mangelvrouw van Marion van de Coolwijk

Marion van de Coolwijk is geboren op 7 mei 1959 in Amsterdam-Noord als Marion Verkaik. In 1988 debuteerde ze als jeugdschrijver en heeft ze inmiddels meer dan 200 titels op haar naam staan. Bekende series zijn o.a: De Olijke Tweeling en MZZLmeiden. Daarnaast heeft Marion vele jeugdboeken geschreven. Met haar vele nominaties voor zowel de Kinderjury als Jonge Jury en het winnen van de TINA AWARD in 2006 voor het beste meidenboek (MZZLmeiden) mag Marion zich met recht een succesvol jeugdschrijver noemen. Mangelvrouw is haar eerste thriller voor volwassenen.







Bette van Maanen leeft een comfortabel leventje. Haar man Lucas is een succesvol zakenman en haar doordeweeks leven was gevuld met leuke bezigheden, zoals shoppen, sporten, uitgaan, kapper, massages, stylistes en de inrichting van het huis. Ze krijgt alle vrijheid van Lucas en maakt daar dankbaar gebruik van. Als Lucas een ongeluk krijgt, staat haar gemakkelijke leventje op zijn kop. In het ziekenhuis ontmoet Bette een oude bekende, Monica. Monica is de verpleegster van Lucas en vroeger was Monica het doelwit van de pesterijen van Bette en haar vriendinnen. Het lijkt dat Monica haar alles vergeven heeft en er ontstaat een hechte vriendschap tussen de twee vrouwen. Deze vriendschap mondt zelfs uit in een liefdesrelatie. Bette ziet haar relatie met de veeleisende Lucas niet meer zitten en ze beraamt samen met Monica een plan…

Vrouwenthriller die makkelijk weg leest en een verrassende ontknoping heeft. Een jeugdboekenschrijfster die voor het eerst voor volwassenen schrijft.

Geen opmerkingen: