dinsdag 12 mei 2009

De hand van mijn moeder van Nafisa Haji


Saira Qader groeit op in een moslim migranten gezin in Californië. De familie is verdeeld over India, Pakistan, Londen en Amerika. In tegenstelling tot haar oudere zus Ameena, die zich laat uithuwelijken, streeft Saira naar een onafhankelijk leven. Dat leidt tot een breuk met haar moeder. Ondanks haar rebellie blijkt de belangrijkste persoon in Saira's leven juist de moeder. Een moeder die staat voor traditie en geborgenheid. Een moeder die met haar vingers een spreuk uit de Koran op het voorhoofd van haar dochter schrijft ter bescherming. Dit boek gaat over de onmogelijkheid om te ontsnappen aan familieverhoudingen. Een bijzonder geslaagd debuut van de Pakistaans-Amerikaanse schrijfster, voor een ruim publiek.
Nafisa Haji is een Amerikaanse moslima van Indo-Pakistaanse afkomst. Met haar ouders reisde ze de hele wereld over. Ook na haar huwelijk heeft ze nog lang gewacht met settelen, maar sinds de geboorte van haar zoon woont ze in Californië. Daar schrijft ze aan haar tweede roman.
Een boek dat je inzicht geeft in de verschillende culturen met hun gebruiken en hoe moeilijk het is om je daaruit los te maken. Op de flap een aanbeveling van Khaled Hosseini.
Auteur: Nafisa Haij
Titel: De hand van mijn moeder
Uitgeverij: De Boekerij
Jaar van uitgave: 2009
ISBN: 9789022551110 (MS)Geen opmerkingen: