vrijdag 16 juli 2010

Serena door Ron Rash

Ron Rash Ron Rash (VS, 1953) is geboren en getogen in de Appalachen en publiceerde naast dichtbundels en kinderboeken drie romans. Hij is hoogleraar in de cultuurhistorie van de Appalachen aan Western Carolina University. Met Serena maakt hij bij De Geus zijn entree in Nederland.

Inhoud:
Het pasgetrouwde stel Pemberton vertrekt in de jaren twintig vanuit Boston naar de bergen van North Carolina om daar fortuin te maken in de houthandel. Serena dwingt meteen respect af door haar kennis van zaken en haar keiharde optreden binnen het houtkamp. Samen zwaaien de Pembertons er de scepter en ze rekenen hardhandig af met natuurbeschermers en diegenen die zich niet houden aan de wetten van het kamp. Hun gepassioneerde relatie begint echter barsten te vertonen wanneer blijkt dat Serena geen kinderen kan krijgen. Haar man moet er alles aan doen om zijn onwettige zoon Jacob te beschermen tegen Serena’s wraakzucht.

Tijdens het lezen van Serena vliegen de houtsplinters, het bloed en het zweet om je oren.
Serena is een rauw en gepassioneerd liefdesverhaal vol wraak en hebzucht.
Sympathie is er in het verhaal voor Rachel, de moeder van de bastaardzoon van Pemberton.
De Guardian noemt het “een spectaculair boek”, dat zich kan meten aan de grootse werken uit de zuidelijke literatuur.
De roman Serena van de Amerikaanse schrijver Ron Rash zal worden verfilmd door regisseur Darren Aronofsky, onder meer bekend van de film Requiem for a Dream. Verschillende Amerikaanse media melden de interesse van actrice Angelina Jolie voor de titelrol.

Rash schrijft over mensen van toen, over wat er is veranderd en waarom, en over karakters die nooit veranderen. Dit is een machtig rijke roman (www.nu.nl).

Titel : Serena
Auteur: Ron Rash
Uitgever: De Geus
Jaar van uitgave: 2010
Pag.: 416 blz.
ISBN: 9789044513325 (yg)

Geen opmerkingen: