zondag 21 oktober 2018

De schoonheidssalon van Melba Escobar

Afbeeldingsresultaat voor Melba EscobarMelba Escobar (l976) heeft een column bij de Colombiaanse kranten El Espectador en El País. Haar roman De schoonheidssalon werd gekozen als een van de beste boeken van 2016 door de Colombian National Novel Prize. Ze woont in Bogotá.

De schoonheidssalonIn deze spannende roman, die zich afspeelt in Columbia speelt een schoonheidssalon in Bogota een belangrijke rol.
Karen Valdez verhuist van Cartagena naar Bogota als schoonheidsspecialiste, terwijl ze haar 4 jarig zoontje achterlaat bij haar moeder. Ze hoopt veel geld te verdienen zodat ze haar zoontje kan laten overkomen. In de schoonheidssalon behandelt ze een psychotherapeute, een senatorsvrouw, en een meisje dat vermoord wordt. Een schoonheidsspecialiste wordt vaak in vertrouwen genomen en zo raakt Karen tegen haar wil betrokken in de moordzaak en zien we hoe de levens van de diverse vrouwen met elkaar verweven zijn. En dat de mensen met het vele geld in Columbia veel macht hebben en in het criminele circuit werkzaam zijn zonder dat ze daar voor bestraft worden. Men gaat over lijken.


Mijn conclusie spannend boek, je leert de vrouwen uit Columbia kennen, de corruptie die er speelt en dat de mannen uit de welgestelde kringen veel macht over vrouwen hebben. Armoede diefstal corruptie en spanning ineen. Aanrader.

Geen opmerkingen: