zaterdag 17 juli 2010

Lastmens van Elke Geurts


Verhalenbundel met 3 prachtige verhalen over mensen die niet tevreden zijn met hun eigen bestaan/relatie.En daarom wraak nemen op anderen.
In het eerste verhaal kiest een getrouwde vrouw, die alles heeft, bewust voor het aupair bestaan en komt daardoor in een vreemde situatie terecht en in het 2e verhaal heeft een vrouw last van toevallen, haar man is politieman en houdt een dossier bij van haar aanvallen. Zij wil een avontuurlijk leven gaan leiden en gaan varen en dan maakt hij haar zwanger omdat hij bang is om haar kwijt te raken. En in het derde verhaal gaat een jonge vrouw terug naar het kleinburgerlijk dorp wanneer haar oom Cedric op sterven ligt, deze oom heeft de familie iets vreselijks aangedaan. Lastmens gaat over lastige mensen, mensen die moeilijk in elkaar zitten.

Elke Geurts (1973) debuteerde in 2008 op verrassende wijze met de verhalenbundel Het besluit van Dola Korstjens, die de longlist van de Debutantenprijs 2009 en van de Gouden Uil 2009 haalde dankzij een mengeling van surrealisme en fris taalgebruik. Eind februari van dit jaar verscheen de opvolger: Lastmens.


Auteur: Elke Geurts
Titel: Lastmens
Uitgeverij:Nieuw Amsterdam
Jaar van uitgave:2010
Isbn: 978-90-468-0680-7(ms)
Blz. 189

Geen opmerkingen: