vrijdag 16 maart 2018

Gezien de feiten van Griet op de Beeck

Boekenweekgeschenk 2018. Boek dat wisselende kritieken kreeg. Het boek leest als een trein. Dus geschikt als treinkaartje zondag 18 maart!
Een 71 jarige vrouw Olivia wordt weduwe en daarna gooit zij het roer volledig om. Zij beseft dat zij altijd  in een keurslijf heeft geleefd en besluit nu de dingen  te doen die ze echt wil.
Afbeeldingsresultaat voor gezien de feitenZe gaat met een vrijwilligersorganisatie in een Afrikaans primitief land 6 weken les geven en wordt daar verliefd op de 65 jarige Daniel. Ze keert na die 6 weken terug maar kan hem niet vergeten. Haar dochter Roos en partner Sander kunnen niet snappen dat zij haar man zomaar kan vergeten en ook de omgeving ziet haar verandering. Dan komt Daniel zolang als het visum het toelaat naar Nederland. Daar hebben ze samen een fijne tijd. Hij keert terug om de papieren in orde te m aken om definitief naar Nederland te komen. Maar door de politieke ontwikkelingen in het land kan dit niet meer. Olivia twijfelt net zo lang tot ze hem achterna reist ondanks de tegenwerpingen van haar omgeving.
Toch heeft het boek geen happy end.

Geen opmerkingen: