vrijdag 30 december 2011

Nacht over Westwoud van Wanda Reisel

Levi Levi is waarnemend huisarts. Tijdens een van zijn waarnemingen komt hij terecht in het kleine dorp Westwoud. Meteen bij aankomst heeft hij het gevoel dat hij in de gaten gehouden wordt en dat laat hem niet meer los. Wie ook bekeken wordt in het dorp is de boer Tinus Lamberts, bij wie elk jaar honderden moslims een schaap komen kopen voor het offerfeest. Een groot deel van het dorp is hier fel op tegen. Tinus' dochter Lidie is veearts. Zij heeft een jonge Koerdische man, Ilias, als stagiair. Wanneer Ilias beschuldigd wordt van verkrachting en poging tot doodslag, moet Levi een daad stellen.

Het boek is makkelijk leesbaar. Kleine hoofdstukken in een fijne schrijfstijl. Binnen no time ben je op de helft van het boek en heb je hoofdpersoon Levi leren kennen én een aantal van zijn patiënten en dorpsgenoten.
Op de achterflap van het boek staat dat het een roman is vol dreiging, macht en misbruik. Dat vond ik zeer meevallen!

Een aardig boek, vlot lezend, fijne schrijfstijl.
Volkskrant recensente Danielle Serdijn schreef een zeer lovende recensie over het boek:
http://www.volkskrant.nl/wca_item/boeken_detail/453/219796/Nacht-over-westwoud-.html


Titel: Nacht over Westwoud
Auteur: Wanda Reisel
Uitgeverij: Contact
Jaar van uitgave: 2011
Blz. : 283 (yg)

1 opmerking:

boekenproeven zei

Ik ben het helemaal met je eens. Het boek leest snel. Geeft een mooi beeld van een dorpsleven en hoe men met vooroordelen omgaat, hoe er geroddeld wordt en hoe men zwijgt tegen beter weten in.

Mieke