maandag 5 maart 2018

Mijn vader is een vliegtuig van Antoinette Beumer

Afbeeldingsresultaat voor antoinette beumerAntoinette Beumer (Amstelveen, 2 augustus 1962) is een Nederlandse regisseur. Beumer studeerde in 1989 af aan de Amsterdamse Theaterschool. Als regisseur was zij betrokken bij uiteenlopende projecten. Zo regisseerde zij de televisieseries, 'Hertenkamp', 'Spangen' en Willemspark (komedie voor VPRO jeugd).

Afbeeldingsresultaat voor mijn vader is een vliegtuigIn dit boek raakt de bijna veertigjarige Eva haar grip op het leven kwijt nadat haar moeder plotseling is overleden. Ze gaat terug in haar verleden een vader die al 55 jaar in een psychiatrische inrichting verblijft. Met haar moeder had ze weinig contact en aan haar had ze beloofd haar vader nooit op te zoeken.

Eva leek alles te hebben een goede relatie, een eigen bedrijf, een mooie tweeling en een  mooi nieuw huis.
Ze krijgt zoveel last van haar verleden en onverwerkte trauma's via dromen en nachtmerries komt de lezer te weten wat er in het verleden met haar vader en hun gezin is gebeurd.
Prachtig boek fictie maar gedeeltelijk gebaseerd op eigen leven van de auteur. Haar vader was ook piloot en psychiatrisch patient. Boek boeit van begin tot eind. Het is ook een boek dat verfilmd zou kunnen worden. Het bestaat uit 3 gedeelten: Willemien (de moeder) Joost (de vader) en Eva(de dochter) Alles wordt geschreven vanuit het perspectief van Eva. Het verhaal wordt niet chronologisch verteld.

Geen opmerkingen: