dinsdag 27 maart 2018

Bibliotheek aan zee van Ashley Hay

Afbeeldingsresultaat voor ashley hayAfbeeldingsresultaat voor bibliotheek aan zee isbnDit boek speelt aan de kust van Australie in een klein dorp,Thirroul in 1948. De bewoners proberen na de oorlog hun leven weer op te vatten. Ani, verliest kort na de oorlog haar man door een ongeluk. Zij moet alleen verder met haar dochtertje en krijgt de verantwoording voor de plaatselijke bibliotheek
Voor dichter Roy McKinnon, die door wat hij in het leger heeft meegemaakt een writer's block heeft, maar die zonder po√ęzie niet kan leven. En voor arts Frank Draper, die getekend is door de gruwelijkheden waarvan hij in de concentratiekampen getuige is geweest. In de kleine bibliotheek komen zij elkaar tegen en hun levens komen met elkaar in aanraking met liefdevolle en dramatiscche ontmoetingen.
Het beeld van bibliothecaris komt niet zo goed uit de verf. Weinig klanten . Ze geeft wel veel advies maar verder kan ze rustig gaan zitten lezen als er geen klanten zijn... Dat is wat de meeste mensen denken over ons beroep. Dat geldt ook voor de oorlog. het wordt niet helemaal goed uitgewerkt wat de drie personen in de oorlog hebben meegemaakt. Het rouwproces van Ani na de dood van haar man is wel goed uitgewerkt. Er had meer in deze roman kunnen zitten vind ik.

Geen opmerkingen: