dinsdag 4 november 2014

Kom hier dat ik u kus van Griet op de Beeck

Dit is het boek van de maand september bij DWDD. Een terechte keuze. Mijn collega was er in begonnen  en kon het boek niet wegleggen. Ik had precies hetzelfde. Het boek is in drie gedeelten ingedeeld. In het eerste gedeelte is  Mona het meisje 9/10 jaar, In het tweede gedeelte 25 jaar en in het derde gedeelte 35 jaar.
Vooral het eerste gedeelte is zo mooi en ontroerend  beschreven. Helemaal vanuit de gedachten en woorden  van het kind. Haar ouders krijgen een auto-ongeluk waarbij haar moeder overlijdt. Deze gebeurtenis en haar stiefmoeder lopen als een rode draad door het hele boek en het leven van de hoofdpersoon. Binnen een gezin worden zaken niet uitgesproken pas op het einde heeft ze een goed gesprek met haar (bijna altijd afwezige)  vader waardoor ze zelf ook een keuze kan maken voor de rest van haar leven.
Griet Op de Beeck beschrijft in herkenbare situaties hoe de omgang in een op het oog normaal gezin verstoord kan zijn, en dat zit hem soms in kleine dingen. Een stiefmoeder die altijd verzucht dat alles op haar schouders terechtkomt, altijd in de slachtofferrol zit. Een vader die wegvlucht. Kinderen die moeite hebben serieuze relaties te onderhouden of een doel in het leven na te streven, die niet voor zichzelf durven kiezen.
Boek dat zeer geschikt zal zijn voor leeskringen.  Het Vlaams taalgebruik, met veel ge’s en gij’s blijft mooi.Auteur: Griet Op de Beeck
Titel: Kom hier dat ik U kus
Jaar van uitgave: 2014
Uitgeverij: Prometheus  


Pag: 381
Isbn: 9789044623109   (ms)
Geen opmerkingen: