woensdag 19 november 2014

De dyslectische-hartenclub van schrijfster Hanneke Hendrix

De dyslectische - hartenclub
Hanneke Hendrix (1980) is schrijver en hoorspelmaker. Ze maakte bij De Hoorspelfabriek hoorspelen voor NTR en BNN, waarvoor ze ondermeer een Prix Italia won. Ze debuteerde in 2012 met de roman De verjaardagen, bij Uitgeverij De Geus in Breda, die werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs voor beste debuut, de Dioraphte voor beste roman voor jongvolwassenen en de Vrouw & Debuutprijs. Haar nieuwe roman De Dyslectische-hartenclub verscheen eind augustus dit jaar, wederom bij De Geus. 

Een boek dat ik met tegenzin heb uitgelezen. Het gaat over 3 vrouwen die met brandwonden op een ziekenzaal liggen. Ze worden bewaakt door een agent. Ze slaan op de vlucht en beleven allerlei avonturen.
Stelen een auto, rijden met de auto in de sloot, liften met een trucker, overvallen een eenzame boer. Via flash-backs komen we het verleden van de 3 dames te weten en hoe zij toch onderling met elkaar verbonden zijn. De politie zit hen op de hielen en de media schenken veel aandacht aan het drietal. Het geheel is met humor geschreven maar toch  was het voor mij niet boeiend genoeg.

 Bovendien komen de vrouwen steeds meer van elkaars verleden te weten. Ze ontdekken dat ze allemaal schuld hebben aan elkaars verdriet.Auteur: Hanneke Hendrix
Titel: De dyslectische -hartenclub
Uitgeverij: De Geus
Jaar van uitgave: 2014

Isbn: 9789044531282(ms)

Geen opmerkingen: