donderdag 14 maart 2013

Randy Susan Meyers Papieren kind


Tia heeft een relatie met de getrouwde Nathan. Als ze zwanger is, laat hij weten voor zijn vrouw Juliette  en hun twee zonen te kiezen. Tia besluit haar baby te laten adopteren. Ze kiest voor het echtpaar Caroline en Peter. Als Savannah 5 jaar is stuurt Tia Nathan foto's hun dochter.
De brief wordt onderschept door Juliette. Ze is radeloos maar realiseert zich dat ze er alles voor over heeft om haar gezin bijeen te houden. Zij besluit op zoek te gaan naar het geadopteerde kind.
 
In Papieren kind worden de persoonlijke levens van drie vrouwen, hun mannen en de verbinding met Savannah verteld. En zo begint een periode waarin huwelijken wankelen, verhoudingen op scherp staan en door allen naar mogelijke uitwegen uit de impasse wordt gezocht.

Van de in Boston wonende schrijfster verscheen eerder "Vleugellam" dat vanuit de optiek van een (misbruikt) kind werd geschreven.
In deze nieuwe roman schrijft ze vanuit het standpunt van volwassenen over het adoptieprobleem. Allen hebben reden om van het meisje te houden en haar (terug) te willen maar wat is het beste voor Savannah?
(DR) 
Auteur: Randy Susan Meyers
Titel: Papieren kind
Uitgeverij: Artemis & Co
352 blz
ISBN: 9789047202615
 
 

Geen opmerkingen: