dinsdag 13 april 2010

Tussen zussen van Rita Spijker
Verhaal over 4 verschillende zussen die op de vijfenzestigste verjaardag van hun moeder bijeenkomen en hun leven overzien. De oudste is een half-zus en heeft zich altijd een buitenbeentje gevoeld, de andere zus gaat vreemd, de derde is kunstenares en de vierde heeft een burn-out door een onverwerkt jeugdtrauma. Op de verjaardag van moeder blijken ze toch meer gemeen te hebben dan men dacht. Elk hoofstuk wordt vanuit een van de zussen geschreven en op de voorplaat staat een jeugdfoto van 4 meisjes.
Een vlot geschreven roman waarbij diverse gezinsproblemen aan de orde komen.
Op 20 april verscheen een nieuw boek van Rita Spijker de liefste moeder die ik ooit kenIn De liefste moeder die ik ooit ken vertelt Rita Spijker op haar geheel eigen wijze over gebeurtenissen in het leven van moeders. Ontroerend, intiem en vooral met veel diepte in de beleving.

De liefste moeder die ik ooit ken is de titel van een bundeling verhalen over hedendaagse vrouwenlevens, met moeders en dochters in de hoofdrol. De zintuiglijke schrijfstijl voert de lezer rechtstreeks naar bijzondere, intieme en grootse momenten in een vrouwenleven. Gebeurtenissen zo oud als de mensheid maar overweldigend en nieuw voor wie er middenin zit: het geluk van liefde en nieuw leven, het verdriet om dood en verlies. Beschreven vanuit dat bijzondere moedergevoel.

Auteur: Rita Sijker
Titel: Tussen zussen
Jaar van uitgave: 2007
Uitgeverij: Umco
Blz: 331
Isbn: 9789086690411 (ms)

Geen opmerkingen: