zondag 26 april 2020

Volle kracht van Hetty Kleinloog

Afbeeldingsresultaat voor hetty kleinloog
Volle kracht - Hetty Kleinloog - ChicklitHendrika Kleinloog is toneelschrijver, scenarioschrijver, tekstdichter, librettist, romanschrijver, dramadocent, docent creatief schrijven en toneelregisseur. Van 1984 tot 1988 studeerde zij aan de Theaterschool Amsterdam, de parttime opleiding Docent Drama.

 Volle kracht heeft een vrolijke kaft en nodigt uit tot lezen.

Het is het vervolg op het boek:  Volle bloei.

 (december 2018:( Vijf  weduwen van halfweg 70 treffen elkaar op het kerkhof en er ontstaat vriendschap. Zij willen zich weer jong voelen en hun dromen waar maken. Een wil zangeres worden, ander wil verre reizen maken, een wil haar voorechtelijke zoon vinden, een ander wil daten en de ander die twaalf jaar gevangen heeft gezeten wil weten of ze de moord op haar man echt heeft gepleegd)

In volle kracht is een van de vijf vriendinnen overleden  en de vier dames vertrekken naar Canada en trekken daar met een camper rond met de urn van hun vriendin Danny.
En ze willen deze urn overdragen aan Nell, de tweelingzus van Danny.

De dames trekken door Canada en vinden Nell uiteindelijk maar met haar is van alles aan de hand en Nell  reist met hen mee in de camper en  Nell vertelt het levensverhaal van Tom Thomson, een gevierde kunstschilder  en dat verhaal  gaat ook een belangrijke rol  spelen tijdens hun reis.

Humoristisch boek, toch had ik er meer van verwacht, vond het een beetje langdradig.
Er volgt nog een deel 3.
Ben benieuwd.

Geen opmerkingen: