zondag 4 november 2018

Drift van Bregje Hofstede

Boek over een relatiebreuk De hoofdpersoon uit dit boek Bregje loopt weg bij haar relatie die zij al heeft vanaf de middelbare school. Ze neemt een rugzak mee met daarin al haar dagboeken En aan de hand van haar dagboeken probeert zij een beeld van zichzelf te krijgen. "Er was eens een vrouw die haar huis uit wankelde, gekromd  onder een veel te zware rugtas. Die vrouw ben ik"
Het boek is in drie delen ingedeeld:
Drift - Bregje Hofstede - ISBN: 9789492478719
1.Er was eens
2. De anderen
3.Onderwereld.
Afbeeldingsresultaat voor bregje hofstedeLangzamerhand komt Bregje erachter dat ze al die tijd wegliep van haarzelf. En dat de relatie haar benauwde. Hoe verlopen relaties n verloop van tijd. Boek om over na te denken. Veel verwijzingen naar literatuur.

Autobiografisch noemt de schrijfster haar roman niet. Het is eerder autofictie: het verhaal heeft in grote lijnen echt plaatsgevonden, maar is in het boek vervormd en literair verrijkt. “Wat fictie zo waardevol maakt”, zegt Hofstede, “is dat het je in staat stelt om een waarheid te laten zien die je niet zou durven tonen als het non-fictie was. Fictie is geen manier van liegen, maar juist een manier om onder een vermomming een diepere waarheid aan het licht te brengen, een mythe, iets wat voor iedereen herkenbaar is.”

Geen opmerkingen: