maandag 21 mei 2018

De winter voorbij van Isabel Allende

De winter voorbijDe winter van 2015 in New York. Gruwelijke sneeuwstormen in New York. 3 mensen ontmoeten  elkaar en gaan in een auto op pad om  een lijk kwijt te raken. Ondertussen vertellen  ze hun levensverhalen en ontstaat er een romance. Road movie spannend en hoe puzzelstukjes in elkaar vallen.
Uit een recensie: Een rijk en hartverwarmend verhaal vol liefde en verraad, waarin ze een vleugje maatschappijkritiek met betrekking tot de positie van migranten niet schuwt. 
Isabel Allende geeft zelf het goede voorbeeld door op haar 75e weer een relatie te beginnen. In een interview met Trouw vertelde ze dat haar nieuwe liefde erg lijkt op de Richard uit het boek. Ze heeft hem zelf tevoorschijn geschreven. Als dat geen magisch realisme is.
Isabel AllendeIsabel Allende (1942) is een Chileense schrijfster. Als diplomatendochter reisde ze de hele wereld rond. Na de militaire staatsgreep in 1973 in Chili, waarbij haar oom, president Salvador Allende, werd vermoord, vestigde zij zich in Venezuela. Isabel Allende is een wereldberoemde schrijfster van talloze boeken, waaronder grote liefdesromans en historische romans. Zij is de eerste (en misschien nog steeds de enige) Latijns-Amerikaanse vrouw die een publiek van honderden miljoenen lezers en lezeressen heeft weten te bereiken en heeft laten kennismaken met de Zuid-Amerikaanse werkelijkheid, dat immense continent met zijn grote maatschappelijke tegenstellingen en overvloedige natuur. Al haar boeken zijn in het Nederlands vertaald.

Geen opmerkingen: