maandag 21 mei 2018

De vijfde brief van Nicola Moriarty

De vijfde briefVier vriendinnen kennen elkaar al van de middelbare school. Alle vier schorpioen en alle vier de achternamen begonnen met een C. Inmiddels zijn ze getrouwd en gaan jaarlijks met elkaar in een huisje op stap. Tijdens  dit uitstapje schrijven ze alle vier anoniem een brief met een geheim op.
Maar dan duikt er een vijfde brief op. Van wie is die en wie haat wie?
Uit alles blijkt dat ze uit elkaar gegroeid zijn en dat ze elkaar niet echt kennen. Hoewel De vijfde brief vanuit Joni wordt verteld, komen alle vier de vrouwen aan bod en krijg je langzaamaan steeds meer inzicht in diens levens en problemen. De problemen lijken echter nogal oppervlakkig, en het leven van de dertigers lijkt niet veel te verschillen met dat van de pubers die ze ooit waren. De vrouwen vallen terug in oude patronen en ietwat kinderachtig gedrag. Het hilarische gedeelte van het boek. Ze gaat niet naar een psycholoog of zo, nee ze belandt in de biechtstoel van een pastoor!
Ondanks alles een gezellig boek dat zich afspeelt in Australie.
Voor de fans van Jojo Moyes en Liane Moriarty.
Nicola Moriarty woont in het noordwesten van Sydney met haar man en twee kleine dochters. Zij is de jongere zus van bestsellerauteurs Liane Moriarty en Jaclyn Moriarty. Tussen verschillende carrièreveranderingen door, moeder worden en les volgen aan Macquarie University begon ze te schrijven. Nu kan ze niet stoppen
Afbeeldingsresultaat voor nicole moriarty

Geen opmerkingen: