zaterdag 21 april 2018

Benedict Wells wint Euregio Literatuurprijs

Met het einde van de eenzaamheid heeft Benedict Wells de Euregio literatuurprijs voor scholieren gewonnen. Het boek is eerder besproken op dit blog.

Het boek begint met een motorongeluk dat Jules overkomt en  wanneer hij uit de coma bij komt gaat zijn leven aan hem voorbij.

Uit de literaire spiegel:  "Hij is amper de dertig gepasseerd, maar Benedict Wells schrijft als een oude meester, wijs en vol medeleven met zijn karakters"

Nrc: Jules is de verteller in Het einde van de eenzaamheid, de vierde roman van de jonge Duitse schrijver Benedict Wells (1984), die al weken de bestsellerlijsten aanvoert. Het is een boek over de existentiële crisis van een kleine groep zoekende jonge mensen. Alles wat je daarover kunt verzinnen komt aan de orde: de complexe verhouding tussen ouders en hun kroost, de zo niet nóg complexere verhouding tussen broers en zussen, de wijze waarop het verleden van ouders doorwerkt in het leven van hun kinderen en hoe die er op hun beurt weer onlosmakelijk mee verbonden zijn, het onvermogen om met een ander gelukkig te worden, en natuurlijk de eenzaamheid die velen hindert bij het opbouwen van een evenwichtig bestaan en het maken van de juiste keuzes. Menigeen zal zich erin herkennen. 

Geen opmerkingen: