zondag 22 april 2018

Zwarte bladzijde van Winnie M.L.Winnie M. Li is een schrijver, producent en activist. En een frequente backpacker die op de een of andere manier erin geslaagd is om de afgelopen 15 jaar door te brengen, bezig met film en literatuur in verschillende delen van de wereld.
Taiwanees-Amerikaans en opgegroeid in New Jersey, studeerde Winnie Folklore and Mythology aan de Harvard, gespecialiseerd in Celtic Languages ​​and Literature. In 2000 werd ze geselecteerd als een George Mitchell Scholar en verdiende ze haar MA in Anglo-Irish Literature aan de National University of Ireland, Cork.

Dit boek blijft je bij. Een 29 jarige vrouw VIvian wordt tijdens een  wandeling in Belfast  gruwelijk verkracht door een 15 jarige Traveller Johnny. Dit boek  is gebaseerd op haar eigen ervaring. In dit boek beschrijft zij vanaf de verkrachting  om en om een hoofdstuk met gedachten van haarzelf en de gedachten van de dader.

Afbeeldingsresultaat voor zwarte bladzijdeWinnie M Li heeft met haar roman Zwarte bladzijde een sterke debuutprestatie geleverd. Niet alleen heeft ze een traumatische gebeurtenis weten om te zetten in een openhartig, en daardoor aangrijpend, verhaal, de schrijfster heeft zich verheven boven haar slachtofferschap en haar belager een menselijke kant gegeven door middel van het personage Johhny Sweeney. Het zou verkeerd zijn om dit boek te omschrijven als 'leuk' of 'mooi', maar het is zeker het lezen waard, en maatschappelijk relevant. (recensie)

Ze is nu vijf jaar verder en haar leven deelt zij nog steeds in voor en na de gebeurtenis. Alles is voor haar veranderd. Heel goed worden de politieverhoren, de lichamelijke onderzoeken, de reacties van haar directe omgeving weergegeven. Zeer aangrijpend verhaal. Rauw  en blijft bij.

Geen opmerkingen: