woensdag 4 april 2018

Molly"s game Van Molly Bloom


Voorkant




 Autobiografische roman. Na een succesvolle carrière als skiester zoekt de 26-jarige rechtenstudent Molly Bloom het avontuur in Los Angeles. Een baan vinden in Beverly Hills is lastig, omdat het er krioelt van mannen en vrouwen die acteur willen worden. Molly wordt aangenomen door een hork van een zakenman die haar uitbuit maar ook kansen geeft. Molly helpt hem bij het organiseren van clandestiene pokerwedstrijden. Als gastvrouw ontvangt zij filmsterren (Ben Affleck, Leonardo DiCaprio), vastgoedmagnaten en beurshandelaars die in het pokerspel bevrediging vinden voor hun ego. De op geheime locaties gehouden wedstrijden, waarbij gespeeld wordt om enorme bedragen, krijgen een bijna magische status en Molly maakt fortuin, dat ze ook weer verliest. Bedrog, verraad, ruzies over schulden en allerlei liefdesperikelen vergen het uiterste van Molly's improvisatietalent.



Molly Bloom is een wereldberoemde mogulskiër met Olympische aspiraties, het resultaat van jarenlange gedwongen training door haar overheersende vader. In een kwalificerend evenement voor de Olympische Winterspelen van 2002 raakte Molly zwaar gewond en eindigde haar carrière.
In plaats van haar oorspronkelijke plan te volgen om rechten te studeren, besluit Molly een jaar vrij te nemen en naar Los Angeles te verhuizen. Als ze eenmaal aankomt, wordt ze een serveerster met een flesdienst in een club, waar ze Dean ontmoet, een opzichtige maar niet succesvolle vastgoedontwikkelaar. Ze wordt zijn officemanager en hij betrekt haar al snel bij het uitvoeren van zijn underground pokerspellen. Veel beroemde en rijke personen, zoals filmsterren, investeringsbankiers en sportspelers, zijn betrokken bij het spel van Dean. Molly verdient grote sommen geld alleen op tips.

Ook verfilmd. 

Geen opmerkingen: