zondag 22 april 2018

Het water komt van Gerda van Wageningen

Gerda van WageningenGerda van Wageningen (1946) is de auteur van meer dan honderd familie- en streekromans. Haar liefde voor (regionale) geschiedenis vertaalt zich in historische romans, die zich niet zelden afspelen in de Hoeksche Waard waar ze zelf ook woont. Daarnaast schrijft ze moderne romans over actuele thema’s.

65 jaar na de watersnoodramp van 1953 heeft zij dit boek geschreven en haar familiegeschiedenis in dit boek verwerkt. Aan de hand van persoonlijke verhalen wordt duidelijk wat voor impact de watersnood op de direct betrokkenen heeft gehad.

Het water komt‘Het water komt’ is een nieuwe roman van Gerda van Wageningen over de watersnoodramp van 1953. Hoofdpersoon Mimi de Roode woont op een boerderij vlak bij het dorp Nieuwerkerk op Schouwen-Duiveland. Er zijn nogal wat spanningen in haar familie, maar ze vindt troost en een warme vriendschap bij Antje Smit. Ze is blij dat haar vriendin geluk heeft gevonden in de liefde en over niet al te lange tijd hoopt te gaan trouwen. Maar niet veel later steekt de storm op die in de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 alles zal veranderen. In ‘Het water komt’ laat Gerda van Wageningen zien dat het water weliswaar veel kracht heeft, maar dat mensen nog altijd sterker zijn.

Dit boek kwam tot stand met medewerking van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk.

Geen opmerkingen: