zaterdag 28 januari 2017

Dubbelspel van Arion verfilmd

Bijzondere wereldpremière IFFR 2017: Double Play  In 2006 was dubbelspel het boek van de actie Nederland leest. Nu is het boek verfilmd onder de titel: Double play.
Double Play is geregisseerd door de Amerikaanse filmmaker Ernest Dickerson (1951), die eerder Juice en Bulletproof maakte en afleveringen regisseerde van Dexter, The Wire en The Walking Dead. Producent Lisa Cortes was onder meer verantwoordelijk voor de gelauwerde film Precious. Double Play is een bewerking van het gelijknamige boek Dubbelspel. Deze veelgeprezen roman van de Curaçaose schrijver Frank Martinus Arion (1936 - 2015) gaf in 1973 een unieke blik op de cultuur en samenleving van Curaçao, via een spannend verhaal over intriges en een dominospel. De bewerking van Dickerson haalt het verhaal naar het heden en brengt daarmee zowel een historisch als een hedendaags perspectief op Curaçao naar het witte doek.

In Double Play volgen we het verhaal van de oudere man Ostrik, die na vele jaren terugkeert naar Curaçao en daarmee ook zijn kindertijd. Ostrik gaat terug naar 1973 en de gebeurtenissen rondom het spel dat zijn vader speelde en grote gevolgen zou hebben voor de jeugd van Ostrik. Met de vele gezichten van armoede en dramatische landschappen als achtergrond staan de hoofdpersonen model voor de smeltkroes van Curaçao: een verhaal over trots en vernedering, geld en liefde, ambitie en hoop.

Geen opmerkingen: