zondag 28 december 2014

Man haalt rijbewijs van Binnert de Beaufort

Man haalt rijbewijsBinnert de Beaufort is schrijver en journalist en doceert journalistiek
aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij publiceerde eerder de roman Blauw bloed, het pamflet De lompe leeuw en de satirische roman De kalief van Amsterdam.

Aan de hand van auto's die in zijn leven een rol hebben gespeeld, de Dyana uit zijn jeugd tot de auto waarin hij nu rijdt. Aan de hand van al  de auto's die in zijn leven een rol hebben gespeeld beschrijft hij zijn auto biografie.
Op 42 jarige leeftijd behaalt de schrijver na 80 lessen zijn rijbewijs. Hij was heel lang tegen een rijbewijs. Je kon makkelijk zonder, Het boek begint wanneer zijn dochtertje van zes hem roept en laat zien dat zij Pippa op de auto heeft geschreven.De schrijver rijdt dan voor het eerst zelf  naar Italie. Hij grijpt terug op zijn jeugd, zoon van welgestelde ouders die gingen scheiden, de middelbare schooltijd op het VLC,  de auto's van vrienden. De periode toen hij als journalist was bij Quote. Bij Jort Kelder en Quote speelden auto's een belangrijke rol. De auto- ongelukken die  hij heeft meegemaakt in zijn leven.

Auteur: Binnert de Beaufort
Titel: Man haalt rijbewijs
Uitgeverij: Prometheus
Jaar van uitgave: 2014
Blz: 152
Isbn: 9789044626070 (ms)Geen opmerkingen: