donderdag 25 december 2014

Marktplaatsmeisje van Carlijn Vis

Het marktplaatsmeisjeIn dit  boek gaat Anna, de hoofdpersoon naarstig op zoek naar een partner via marktplaats. Ze gaat speuren naar zaken op marktplaats en kijkt dan of de eigenaar de ideale partner voor haar zou zijn.

Anna werkt op kantoor met 18 personen. Zij is daar officemanager. Zij beschrijft heel mooi de kantoorcultuur.Begeleiding van stagaires, ophalen van geld voor cadeautjes voor collega's. Zij houdt van orde en structuur. Vaatwasmachine schema in excel voor op kantoor. Via google en marktplaats kun je van tevoren  van iedereenalles  te weten komen.Via marktplaats niet alleen 2e hands spullen maar ook als datingsite te gebruiken. De schrijfster verzamelt verhalen over marktplaats en bijzonderheden. Alles gaat in goed vertrouwen.

Op Marktplaats kun je alles vinden, van strijkijzers tot bankstellen tot kinderwagens. Maar kun je ook de ware liefde vinden via de verkoopsite? Schrijfster Carlijn Vis kwam erachter dat Marktplaats soms net een datingsite is en schreef het boek Het Marktplaatsmeisje, over de meest bijzondere verhalen op de advertentiesite. "Marktplaatsmeisje Anna staat symbool voor de generatie die de liefde kapot heeft gegoogled." 

Ik vind dit boek een mooi beeld geven van  alles wat er op internet te beleven valt, het boek zit vol humor en geeft een cynisch beeld van het kantoorleven en de huidige  crisis. Het boek is vrij recent  (Er wordt verwezen  naar het boek De Voedselzandloper en  andere zaken waar jonge mensen op het ogenblik mee bezig zijn, bedrijfsfeestjes, kerstbijeenkomsten vergaderingen)


Auteur: Carlijn Vis
Titel: Het marktplaatsmeisje
Uitgeverij: Atlas/Contact
Jaar van uitgave: 2014
Blz; 224
Isbn: 20141009 (ms)Geen opmerkingen: