maandag 6 oktober 2014

Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd van Charles den Tex en Anneloes Timmerije

 
Ontroerend waargebeurd verhaal van een van de beste gevechtsvliegers van de Indische Luchtvaart, Guus Hagers en zijn vrouw Lienke.
Vlak voor de 29e verjaardag van zijn vrouw wordt Guus Hagers op een korte missie naar Australië gestuurd. Voor hij terug kan, valt Japan Indië binnen en wordt Lienke gevangengenomen en in een kamp ondergebracht.  Drie jaar lang vecht de stille, maar onverschrokken vliegenier ernaar om terug te kunnen keren naar Java en naar de liefde van zijn leven Lienke.De schrijvers, Charles den Tex en Anneloes Timmerije, hebben met dit verhaal, gereconstrueerd met behulp van het dagboek van Guus Hagers, een dagboek waarin hij vrijwel dagelijks iets schreef, zijn vliegerslogboek, zijn foto-en plakboeken en de memoires van Linda Duncan-Buriks uit 1997, beoogd het verhaal te vertellen van de vele geliefden die tijdens de Japanse bezetting in Nederlands-Indië van elkaar gescheiden waren, vaak zonder te weten waar de ander was, en óf die er nog was.

Prachtig ontroerend verhaal van een man met meerdere (ook geheime) missies.  Maar op nummer 1 stond de missie om zijn vrouw terug te vinden.
Daarnaast werd hij meerdere malen onderscheiden vanwege getoonde moed in verschillende gevechtssituaties en reddingsoperaties/ Yvonne de Groot

Verschenen bij Uitgeverij De Geus
September 2014
407 blz.

Geen opmerkingen: