zondag 5 oktober 2014

Een goed nest van Tessa DeLoo

Prachtig verhaal over 2 zussen, die heel verschillend zijn en een moeilijke relatie hebben. Ze hebben elkaar jaren niet gezien totdat Noor vanuit Amsterdam  naar de Achterhoek reist om haar zus nieuws te vertellen.
In het boek zitten veel dialogen en om en om wordt het  verhaal door Noor en dan weer door Eva verteld.
Via flashbacks komen we het verleden van de 2 zussen te weten. De ouders zijn jong gescheiden, Eva voelde zich verantwoordelijk voor haar moeder die zich in de steek gelaten voelde, terwijl Eva toch contact met haar vader en diens nieuwe vriendin bleef houden.
Alle jaloezie en verwijten  uit het verleden komen tijdens dit weekend naar voren en hoe gaan de zussen met het nieuws van Noor om. Kunnen de zussen  ondanks alles samen weer verder.
In october gaat dit  dit verhaal  het toneel op.
Het toneelstuk gaat begin oktober in première (de try-outs beginnen half september). De schrijfster van de roman – Tessa de Loo – en de schrijfster van het toneelstuk – Myranda Jongeling – hielden tijdens het schrijven contact.
Gelijktijdig is ook een luisterboek verschenen voorgelezen door de 2 hoofdrolspelers uit het toneelstuk (Henriette Tol en Anneke Blok)Boek dat door de dialogen makkelijk leest en  de thematiek rivaliteit binnen een gezin zal veel mensen aanspreken.
Auteur: Tessa De loo
Titel: Een goed nest
Uitgeverij: De Arbeiderspers
Jaar van uitgave: 2014
Blz; 206
Isbn: 9789229589383 (ms)Geen opmerkingen: