woensdag 2 november 2016

De jongen van de oude stad door Tamina Ahkefi

De jongen van de oude stad is een liefdessprookje dat zich afspeelt in Herat.Freidoon wil kalligraaf worden, maar heeft niet het zelfvertrouwen om dit officieel te leren. Hij is autodidact. Maryam, het meisje waar hij verliefd op is, is glasblazer bij haar vader.
Dan lacht het geluk Freidoon eindelijk toe. De koetsier die alles en iedereen kent, doet een goed woordje voor hem bij de kalligraaf. Hij mag beginnen als loopjongen. De werkplaatsen van de kalligraaf en de glasblazer zijn beide gesitueerd bij de moskee.
Intussen scheidt Hossein, de vader van Freidoon, van zijn moeder. Hij trouwt opnieuw met een heks van een vrouw, die hem van al zijn geld berooft. Ze steelt zelfs de sieraden van de moeder van Freidoon.
Freidoon en zijn moeder trekken in bij grootmoeder.
Maryam wordt door haar vader uitgehuwelijkt aan een rijke man. Maryam heeft geen keuze, maar zij voert haar eigen stille strijd.
Mooie beschrijvingen van Herat, de markt, het huiselijk leven en de cultuur.
Afbeeldingsresultaat voor Tahmina Akefi
Tahmeni Akefi
Als je houdt van de sfeer in de boeken van Hosseini, is dit een aanrader.

Tahmina Akefi (Afghanistan, 1983) is journaliste en schrijfster. Ze werkte voor diverse Radio1-programma’s en het NOS Journaal. Daarvoor was ze een aantal jaren in dienst bij het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) en Omroep West. Als freelancer was Akefi verbonden aan BBC Persian.
Haar autobiografische roman Geen van ons keek om verscheen in 2012 en werd goed ontvangen in de pers.
 Bron: http://www.singeluitgeverijen.nl/auteur/tahmina-akefi/

Schrijver; Tahminia Akefi
Titel: De jongen in de oude stad
Uitgeverij: De Geus
Jaar van uitgave: 2015
Isbn 9789044537550 rv
Blz: 251


Geen opmerkingen: