dinsdag 10 december 2013

Nederland leest maarten ''t Hart een Vlucht regenwulpen

De roman Een vlucht regenwulpen van Maarten 't Hart wordt het nieuwe boek van Nederland Leest 2014. Dit werd vanavond bekendgemaakt in De wereld draait door.
© Maarten 't Hart
Het boek uit 1978 wordt van vrijdag 1 november tot en met zaterdag 30 november 2014 gratis uitgedeeld aan leden van de openbare bibliotheken. Ook wordt er een luxe editie uitgebracht voor de boekhandels.

Een vlucht regenwulpen is de succesvolste roman van Maarten 't Hart en het boek waarmee de schrijver doorbrak. Er zijn bijna anderhalf miljoen exemplaren van verkocht. Het boek gaat over de dertigjarige hoogleraar celbiologie Maarten. 'Het gaat over een eenzelvige man die zijn moeder kwijtraakt', aldus Maarten 't Hart in DWDD.

In 1981 werd de roman verfilmd door Ate de Jong. Onder andere Jeroen Krabbé en Willeke van Ammelrooy speelden in de film.

Nederland Leest wordt in 2014 voor de negende keer georganiseerd. Erik of het klein insectenboek van Godfried Bomans stond centraal tijdens Nederland Leest 2013. Het jaar daarvoor stond De donkere kamer van Damokles van W.F. Hermans centraal. Nederland Leest is een initiatief van de CPNB, in samenwerking met de VOB (Vereniging Openbare Bibliotheken)

Geen opmerkingen: