dinsdag 17 december 2013

De boekenapotheek van Ella Berthoud-Susan Elderkin en Maarten Dessing

De_Boekenapotheek3.jpgOp alfabetische volgorde komen allerlei ziektes en aandoeningen zowel lichamelijk als pychisch aan de orde. En dan wordt er verwezen naar titels van boeken die over dit onderwerp gaan. Het is uit het Amerikaans vertaald en aangevuld met Nederlandse titels door maarten Dessing. Het bevat ook een register met lijstjes bv. Boeken voor vijftigers, zestigers, zeventigers etc.

Een boek voor de heb voor boekenliefhebbers en voor anderen om aan originele boektitels te komen.

De boekenapotheek ook op facebook

Van de uitgeverij: 
De boekenapotheek is een medisch handboek – maar dan anders. Of je nu de hik hebt of een midlifecrisis, last van slapeloosheid of gebrek aan humor, liefdesverdriet of obesitas, het zijn stuk voor stuk aandoeningen waarvoor je in De boekenapotheek een medisch literair advies aantreft.
In dit fascinerende handboek vind je fictionele zalfjes van Saramago, balsems van Balzac en prozapleisters van Perec en Proust. In totaal 550 romans, inclusief het werk van Gerard Reve, Tommy Wieringa en Kluun, bieden hulp bij niet minder dan 320 aandoeningen. Soms is het het verhaal zelf dat afleiding biedt, dan weer het ritme van het proza dat de psyche streelt en stimuleert.
Lees bijvoorbeeld Kaas van Willem Elsschot als je jezelf verfoeit om een gebrek aan ambitie, ervaar de neergang van een alcoholist in Malcolm Lowry’s Onder de vulkaan wanneer je te dorstig begint te worden, of lees De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween van Jonas Jonasson als je het dagelijks leven te zwaar opvat.


Auteur: Ella Berthoud
Titel: De boekenapotheek
Isbn: 9789057596025 (ms)
Uitgeverij: Podium
Jaar van uitgave: 2013


Geen opmerkingen: