donderdag 1 augustus 2013

Nacht in Parijs van Michael Berg

De Nederlandse auteur Michael Berg is met zijn thriller Nacht in Parijs de winnaar van De Gouden Strop, de prijs voor het beste spannende boek van het afgelopen jaar. 



Michael Berg, pseudoniem van Michel van Bergen Henegouwen, heeft inmiddels zes thrillers op zijn naam staan. Met De Gouden Strop wint hij voor de eerste keer een prijs. Berg is behalve schrijver ook freelance journalist en componist en woont sinds 2004 in Frankrijk.







Hoofdpersoon in Nacht in Parijs is Chantal Zwart, journaliste. Op een dag wordt ze gebeld door haar Nederlandse studievriendin Naomi. Zij heeft zich na een vernissage in een kunstgalerie laten meetronen door de invloedrijke politicus Guy Lavillier, een befaamd rokkenjager. Als zij zich in zijn kantoorpand aan het liefdesspel willen overgeven begint hij te schokken en te schuimbekken. Hij sterft ter plekke. Naomi vlucht in wilde paniek en vraagt Chantal om hulp. Chantal leeft met haar vriendin mee, maar ziet tevens een goed verhaal in de gebeurtenis. Als ze, om zichzelf te overtuigen, in het kantoorpand van Guy gaat kijken, blijkt het lijk verdwenen te zijn. 

Het boek kent diverse actuele thema's.  Het is duidelijk geïnspireerd op het Dominique Strauss Kahn schandaal en de vooroordelen ten aanzien van Roma's in de Franse samenleving. Het boek leest lekker doordat er meerdere verhaallijnen zijn en vele mogelijke verdachten. Een terechte winnaar van de Gouden Strop! (yg) 




Geen opmerkingen: