zondag 28 augustus 2011

Foute Sarahs van Claudia Biegel


Een grappig boek over een vrouw die net vijftig is geworden en die op een humoristische manier al haar overgangsperikelen beschrijft.
Op haar vijftigste verandert ze van baan en komt bij twee broers te werken op een kantoor met bijna allemaal mannen en waarbij de vrouw duidelijk minder wordt gewaardeerd. Zij probeert zich te wapenen tegen de vrouwengrapjes en hetzelfde salaris te krijgen als een collega in dezelfde positie.
Kinderen die het huis uitgaan, een moeder die ernstig ziek wordt en waar zij de zorg voor op zich moet nemen. Een vriendin die haar opdringt om mee naar een botoxkliniek te gaan voor een behandeling.
Een boek dat je doet glimlachen. p.38/39:
De Sarah-aanbiedingen die ze bijna dagelijks ontvangt omdat ze vijftig wordt over een paar maanden. Of er een geheim teken is gegeven, raakt je brievenbus plotseling volgestouwd met folders over Tena Lady"s, elektrische fietsen, stoelen waar je makkelijk uit opstaat en ga zo maar door.
Ze klimt in de pen. Aan de redactie: dat hun doelgroepsegmentatie niet deugde, helemaal achterhaald was, helemaal fout. Dat je mensen in deze tijd niet meer kon aanspreken op leeftijd en dat zij zich in elk geval niet liet indelen bij welke leeftijdscategorie dan ook, is getekend: een foute Sarah.
Claudia Biegel (Amsterdam, 1957) studeerde culturele antropologie. Als journalist schreef ze onder andere het boek Made in Holland. Tegenwoordig werkt ze als hoofdredacteur bij een kennis- en adviescentrum en is ze columniste voor Catherine.nl. Ze woont met man en twee kinderen in Amsterdam. Met ‘Foute Sarahs’ leverde ze een verrassende, frisse debuutroman af, waarin iedere ‘Sarah’ zich herkent, fout of niet.

Auteur: Claudia Biegel
Titel: Foute Sarah's
Uitgeverij: Mistral
Jaar van uitgave: 2010
Blz: 269 p.
Isbn: 9789049951719 (ms)

Geen opmerkingen: