zondag 14 november 2010

Lijmen Jan ! van Jan van der Hoek

Op 3 november verscheen dit boek van Jan van der Hoek. Door een collega werd ik op dit boek geattendeerd en er heeft ook een artikeltje over de boekpresentatie in het weekblad De Sleutel gestaan.
Volgens mij is het wel een onderwerp dat lezers zal aanspreken. In mijn ogen had het boek iets minder omvangrijk mogen zijn met toch hetzelfde resultaat.
Ossenaar Jan van der Hoek overleed in 2008. Dit boek gaat over de zoektocht naar een nieuwe levenspartner.
Van der Hoek woonde vanaf 1972 tot zijn dood in Oss en werkte tot zijn pensionering bij Philips Lighting. Hij was één van de ‘uitvinders’ van de zogenaamde spaarlamp. In 1985, na het overlijden van zijn vrouw Freddy Kroes, startte Jan op aanraden van zijn vrouw een zoektocht naar een nieuwe partner. Maar iemand vinden die enigszins ‘gelijkgestemd’ was, bleek lastig. Zo ondervond hij dat de meeste vrouwen van zijn leeftijd na een druk leven in alle rust wilden kunnen ‘genieten’ van het leven. Jan zag daar weinig heil in.
Toen hij in 1994 bij vrienden vertelde over zijn avonturen met nieuwe potentiële levenspartners, zei hij dat dit slechts een fractie van zijn belevenissen was. ‘Ik kan er een boek over schrijven’, besloot hij. De gastheer, aan wie het boek ook is opgedragen, vroeg zich vervolgens hardop af waarom hij dat eigenlijk niet zou doen. Zo gezegd, zo gedaan.
Na zijn overlijden werd het omvangrijke handgeschreven manuscript door zijn beide zonen overgezet in Word en daarna geredigeerd door het redactiebureau Script in Noordwijk
Auteur: Jan van der Hoek
Titel: Lijmen, Jan!
Uitgeverij:Servo
Jaar van uitgave: 2010
Blz: 526 p.
ISBN:9789057861093 (ms)

Geen opmerkingen: