woensdag 3 november 2010

Het leven van Pi van Yann Martel


Het leven van PI is echt een verhaal. Een onwaarschijnlijk verhaal over een jongen die met een tijger bijna het gehele boek in een reddingsbootje verblijft na een scheepsbreuk. Klinkt als saai maar is het hele boek boeiend, humoristisch en spannend om te volgen. Enne was het wel een tijger....?
Uit de bol.com recensie:
Het leven van Pi vertelt het ongelooflijke verhaal van Piscine Patel (Pi), een zestienjarige Indiase jongen wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit het land te verlaten, wordt de hele dierentuin ingescheept. Maar het schip vergaat en de enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra met een gebroken been en een tijger van 200 kilo.
227 dagen dobbert de sloep over de Grote Oceaan ,het decor voor een buitengewoon fantasierijke roman. 'Dit verhaal doet je in God geloven,' aldus een personage. Dat gaat misschien wat ver, maar wie Het leven van Pi leest, móet wel geloven in de onverwoestbare kracht van verhalen.
Het enige boek dat in mijn ogen vergelijkbaar zou zijn is Extreem luid en ongelooflijk dichtbij. Dit omdat je daar ook samen met een kind op avontuur gaat en later pas blijkt hoe het werkelijk zit.
Met dit boek won de schrijver de Booker prijs
Ik heb dit boek gekozen op aanraden van mijn zus en die had het weer van een vriendin geleend
Auteur: Yann Martel
Titel: Het leven van Pi
Uitgeverij: Prometheus
Jaar van uitgave: 2009
Blz: 317 blz
Isbn:9789044614923 (ABA)

Geen opmerkingen: