maandag 14 januari 2019

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt van Haemin Sunim

Afbeeldingsresultaat voor haemin sunimHaemin Sunim (1974) is een boeddhistische monnik, geboren in Zuid-Korea, die voor zijn studie naar Amerika verhuisde en daar studeerde aan Berkeley, Harvard en Princeton. Hij doceert Boeddhisme aan Hampshire College en woont afwisselend in New York en Seoul. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke boeddhistische leermeesters van dit moment.
Afbeeldingsresultaat voor dingen die je alleen zietIn dit boek vind je adviezen om rustpunten te vinden in het drukke leven. Hoe ga je om met negatieve emoties als woede en jaloezie. Hij  laat je kritisch naar jezelf kijken.Hoofdstukken: Rust, mindfulness, passie, relaties, liefde, het leven, de toekomst en  spiritualiteit.
De hoofdstukken zijn als volgt ingedeeld. Ieder hoofdstuk begint met een prachtige illustratie en het thema. Sumin licht elk thema toe door voorbeelden te noemen van wat hij heeft meegemaakt en hoe hij hiermee omging. Elk kort hoofdstuk wordt gevolgd door korte berichtjes, of memo’s of geschriften zoals Sumin ze zelf noemt. Het zijn geen gedichten of rijmen, maar het lijken meer korte gedachtenspinsels waardoor je bepaalde situaties kunt relativeren. Soms van slechts drie korte regels, soms iets langer. Maar elke keer zetten deze korte berichtjes je aan het denken, want het zijn situaties die erg herkenbaar zijn

Er is sinds januari een vervolg: Houden van dingen die niet perfect zijn.


‘Als we aardiger worden voor onszelf, kunnen we aardiger worden voor de wereld.’ Haemin Sunim

De inzichten en adviezen van de Koreaanse boeddhistische monnik Haemin Sunim uit de bestseller Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt gingen over rust. In  het  nieuwe boek: houden vna dingen die niet perfect zijn heeft Sunim het over liefde, compassie en vergeving. Hij benadrukt dat niemand perfect is, maar dat het juist daarom belangrijk is om liefdevol en mild te zijn voor jezelf en anderen. Want als je vriendelijker bent naar jezelf, kun je ook vriendelijker zijn naar de wereld en krijg je zelfvertrouwen om je bezig te houden met dat wat je echt gelukkig maakt.


Geen opmerkingen: