vrijdag 27 juli 2018

De minnaar van Jet van Vuuren

Schrijfster Jet van VuurenJet van Vuuren is het pseudoniem van de Nederlandse thrillerschrijfster Hennie de Groot (Amsterdam, 28 december 1956)
De Groot, die werkzaam was als beeldend kunstenaar en boekhandelaar, debuteerde in 2011 als Jet van Vuuren met de thriller ‘Zomerdruk’. Daarvoor had ze tweemaal de verhalenwedstrijden van dagblad Trouw gewonnen, waarmee ze een masterclass van Kristien Hemmerechts kreeg.
Van Vuuren gaf creatieve workshops en cursussen waarvan het boek ‘Nazomeren, waarom het leven leuker is als je geen twintig meer bent' een direct resultaat was en de aanleiding vormde tot haar verdere schrijverschap. Sindsdien richt ze zich nog uitsluitend op schrijven en is gestopt met haar beeldende werk. Ook is ze parttime werkzaam als bibliothecaris bij De nieuwe bibliotheek in Almere

Afbeeldingsresultaat voor minnaar van vuurenIn het boek de minnaar gaat kleindochter Dottie na de mysterieuze dood van haar grootmoeder Charlie op zoek naar de minnaar van haar oma.
Dan blijkt er in het verleden veel gebeurd te zijn. Zowel haar moeder als grootmoeder hebben grote gehimen voor haar bewaard. Dottie gaat op onderzoek in Kreta uit en ontsnapt daar ternauwernood aan de dood.
Hoofrdstukken worden afgewisseld in heden (nu) en verleden (toen)
Spannend boek van begin tot eind.


Geen opmerkingen: