vrijdag 5 mei 2017

Damesdubbel van Julia van Zitteren

Voor alle liefhebsters van Zadelpijn en  De dinsdagvrouwen is dit een aanrader.
DamesdubbelVier dames van tegen de 60 zijn al jaren bevriend en komen regelmatig bij elkaar. Zij delen lief en leed met elkaar. Voorbij komen relaties, kinderen, kleinkinderen, ouders met ziekten, de gebreken die eraan liggen te komen. Met alles staan ze nog midden in het leven. Zonder meer het echte leven voor om en nabij dezestig. Leuk en herkenbaar!

Margriet krijgt een ernstige oogziekte waardoor ze haar werk steeds moeilijker kan uitvoeren. Ze heeft al 20 jaar een getrouwde minnaar. Wil ze nog wel met hem gaan samenwonen wanneer hij plotseling weduwnaar wordt?
Francien is een jaar geleden weduwe geworden na een lang en gelukkig huwelijk. Ze zit midden in het rouwproces en ze heeft ook nog eens zorgen om haar bejaarde ouders.
Josien is gelukkig getrouwd en woont in België waar ze een luxueus leven leidt. Haar man krijgt een herseninfarct waardoor zijn persoonlijkheid drastisch verandert.
Sophie heeft twee mislukte huwelijken achter de rug. Nooit meer samenwonen is haar devies nadat ze twee keer opnieuw is begonnen. Hun totaal verschillende levens worden in deze roman door de schrijfster op knappe wijze met elkaar verweven.

Julia van Zitteren werkte mee aan meerdere boekproducties en publiceerde eerder enkele bundels met columns. In 2009 verscheen haar eerste roman Tafel voor Twee.

Geen opmerkingen: